Na ci željeznički kolodvor tovarnik i ci bajakovo, carinarnica vukovar, otkriveni pokušaji krijumčarenja cigareta

Dana 26. prosinca 2009. godine, carinski službenici Carinarnice Vukovar, pregledom putnika na brzom vlaku koji prometuje na relaciji Beograd-Zagreb pronašli su skriveno 1.000  komada cigareta raznih marki.
           Istog su dana, na graničnom prijelazu Bajakovo, Carinarnica Vukovar, u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora robe i vozila, carinski službenici otkrili pokušaj krijumčarenja 6.000 komada raznih vrsta cigareta.
Pokušaj krijumčarenja otkriven je na ulazu u Republiku Hrvatsku u osobnom motornom vozilu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin.
 Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, osoba je izjavila kako nema ništa. S obzirom da se posumnjalo u izjavu vozača, pristupilo se detaljnom pregledu vozila, slijedom čega su pronađene sakrivene cigarete raznih marki.
Obzirom da je na gore navedeni način došlo do povreda Carinskog zakona, protiv počinitelja pokrenuti su prekršajni postupci, a sakrivena roba oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Pisane vijesti