Na CI Slavonski Brod - most otkriven pokušaj krijumčarenja 22.800 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/SSL20105_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 01. studenoga 2007. godine, na CI SLAVONSKI BROD - most, Carinarnica Slavonski Brod, u okviru provođenja redovitih mjera carinskog nadzora, otkriven je pokušaj krijumčarenja 22.800 komada cigareta marke „Ronhill Super Lights“ , „HF“ i „Partner“.

 

            Naime, ulaznoj carinskoj kontroli pristupilo je osobno vozilo registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljala osoba dvojnog, hrvatskog i bosanskog državljanstva. Na postavljeni upit od strane carinskog službenika da li ima nešto za prijaviti, isti je odgovorio niječno, te se pristupilo detaljnom pregledu vozila.

 

            Prilikom pregleda u području stražnjeg dijela vozila, skidanjem stražnjeg branika, pronađen je posebno izrađeni prostor, namijenjen za krijumčarenje, ispunjen cigaretama. Nadalje, korištenjem tehničkih pomagala izvršen je pregled spremnika za gorivo, kojom prilikom je utvrđeno da je isti pregrađen i također ispunjen cigaretama.

 

            S obzirom da je na navedeni način došlo do kršenja carinskih propisa, protiv počinitelja je podnesen zahtjev za pokretanje carinskog prekršaja, a vozilo i cigarete su privremeno oduzeti.



Pisane vijesti