Na ci rupa carinarnice rijeka otkriven pokušaj neprijavljivanja ručnih satova


Dana 13. studenog 2009. godine, na CI Rupa Carinarnica Rijeka u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora pri ulazu i izlazu roba i vozila iz Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su pokušaj neprijavljivanja ručnih satova u količini od 1.152 komada, ukupne vrijednosti od 19.883,17 EUR.

Navedenog datuma, na ulazu u Republiku Hrvatsku pristupilo je teretno motorno vozilo njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao vozač nositelj hrvatske putne isprave. Pregledom tovarnog prostora navedenog vozila i prijavljene robe utvrđeno je kako se među prijavljenom robom nalazi i sljedeća roba: ručni satovi, u količini od 1152 komada, kutijice za ručne satove te kartonske vrećice za pakiranje istih, neto težine 265,38 kg i ukupne vrijednosti 19.883,17 EUR.

Obzirom da je u konkretnom slučaju riječ o neprijavljivanju robe koja je komercijalne naravi, protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak zbog prekršaja iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a neprijavljena roba je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti