Na CI Mursko Središće otkriven pokušaj krijumčarenja cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC00200a_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 17. studenog 2006. godine, na CI MURSKO SREDIŠĆE, Carinarnica Varaždin, u okviru provođenja pojačanih mjera carinskog nadzora otkriven je pokušaj krijumčarenja 4.275.000 komada cigareta marke MARLBORO, u vrijednosti od 256.500,00 €.

            Po dolasku na granični prijelaz, izvršen je detaljan pregled teretnog vozila, austrijskih registarskih oznaka te prijavljene robe. Nakon što je vozač, državljanin Republike Hrvatske oslobodio ceradu, utvrđeno je da se u kamionu i prikolici nalazi ukupno 28 paleta robe, složeno u dva reda, kako je i prijavljeno u carinskoj dokumentaciji. Međutim, nakon pregleda palete koja se nalazila na vrhu tovarnog prostora, utvrđeno je kako na istoj karton propada te je u šupljini iste pronađeno cca 820 šteka cigareta. Daljnjim pregledom, pronađeno je ukupno 21 375 šteka cigareta marke MARLBORO koje su se nalazile sakrivene u 27 paleta.

         Protiv počinitelja pokrenut je carinski prekršaj, a roba predmet prekršaja se oduzima do okončanja prekršajnog postupka. Počinitelj je već bio kažnjavan za istovrsni prekršaj, iz 2004. godine.



Pisane vijesti