Na CI Ličko Petrovo Selo otkriven pokušaj krijumčarenja cigareta

Slika /arhiva/Slike/Novosti/e4wnzm_3341.jpg

Dana 11. ožujka 2009. godine carinski službenici CI Ličko Petrovo Selo Carinarnice Otočac spriječili su pokušaj krijumčarenja 30.600 komada raznih vrsta cigareta.

Ulaznoj carinskoj kontroli na CI Ličko Petrovo Selo pristupilo je osobno motorno vozilo – kamper, marke HYUNDAI ACCENT, bosansko – hercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti vozač je odgovorio niječno, nakon čega se pristupilo pregledu vozila u suradnji s policijskim službenikom, prilikom čega je upotrebom endoskopa zamijećena je neutvrđena količina cigareta u prostoru desnih vrata. Detaljnim pregledom vozila zamijećene su preinake na istom . Naime, primijećeno je da branik na vozilu ima poklopac zalijepljen silikonskim kitom, dok je pregledom prtljažnog prostora uočen naknadno pregrađeni dio u dijelu  prostora za rezervni kotač. Sakrivene cigarete pronađene su u prednjim lijevim i desnim vratima vozila, u lijevoj i desnoj strani vozila u predjelu zadnjeg sjedišta, u unutrašnjosti ispod plastike prednjeg i zadnjeg branika, u pregrađenom dijelu prtljažnog prostora, u unutrašnjosti zadnjih vrata i u prednjoj konzoli ispred suvozačevog sjedišta.

Ukupno je pronađeno 153 šteke raznih vrsta cigareta, i to 9.800 komada cigareta WALTER WOLF LIGHTS 100S, 1.200 komada cigareta WALTER WOLF GOLD 100S, 19.000 komada cigareta RONHILL LIGHTS, 200 komada cigareta i 400 komada cigareta RONHILL ULTRA.



Pisane vijesti