Na CI Bregana otkriven pokušaj krijumčarenja 97.000 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/P10508881_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 23. studenoga 2007. godine, na CI BREGANA, Carinarnica Zagreb, u okviru provođenja redovitih mjera carinskog nadzora i kontrole, otkriven je pokušaj krijumčarenja 97.000 komada cigareta.

 

            Naime, izlaznoj carinskoj kontroli pristupilo je kamper vozilo srpskih  registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Na postavljeni upit od strane carinskog službenika da li ima nešto za prijaviti, odgovoreno je niječno, te se pristupilo detaljnom pregledu vozila.

 

            Isti je vršen u suradnji s djelatnicima granične policije, kojom prilikom su u podnicama kreveta smještenih iznad kabine vozača, te u stražnjem dijelu vozila, pronađena dva posebno izrađena prostora namijenjena krijumčarenju, ispunjena cigaretama. Ukupno je pronađeno 97.000 komada cigareta marke „Marlboro“, „Winston 100s“ i „Ronhill lights 100s“.

 

            S obzirom da je na navedeni način došlo do kršenja carinskih propisa, protiv počinitelja je podnesen Zahtjev za pokretanje carinskog prekršaja, a vozilo i cigarete su privremeno oduzeti do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti