Na CI Bajakovo otkriven pokušaj krijumčarenja cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC00959_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 29. prosinca 2006. godine, na CI BAJAKOVO, Carinarnica Osijek, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora otkriven je pokušaj krijumčarenja 383.000 komada cigareta raznih vrsta.

            Po dolasku na granični prijelaz, izvršen je detaljan pregled teretnog vozila, austrijskih registarskih oznaka, od strane djelatnika Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Carinarnice Osijek koji su zajedno sa djelatnicima Carinske ispostave Bajakovo pristupili pregledu kamiona nakon što je uvidom u odvagu utvrđena razlika u bruto težini u odnosu na prijavljenu robu u carinskoj dokumentaciji. Fizičkim iznašanjem svih paleta i kutija iz kamiona utvrđeno je da se pored kutija u kojima se nalazila prijavljena roba smrznuta rezana paprika, nalazi 95 kartonskih kutija sa skrivenim i neprijavljenim cigaretama u količini od 1 915 šteka cigareta raznih vrsta, kako slijedi:

 

O        MEMPHIS (CRVENI) – 1 459 šteka

O        MEMPHIS (PLAVI) - 381 šteka

O        GAULOISES – 59 šteka

O        GEORGE KARELIAS - 12 šteka i

O        MARLBORO LIGHTS - 4 šteke.

 

            Ukupna zaplijenjena količina iznosi 19.150 kutija cigareta te je vrijednost pronađene robe  procijenjena na cca vrijednost od 19.150,00 €.

            Protiv počinitelja, hrvatskog državljanina pokrenut je carinski prekršaj, a roba predmet prekršaja se oduzima do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti