Informacije vezane uz stanje protočnosti prometa roba u hrvatskoj 05. srpnja 2013. iz nadležnosti postupanja carinske uprave

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1518_201307051424485650.jpg

S danom 05. srpnja 2013. godine i nastavno na priopćenja koja je Carinska uprava Ministarstva financija objavila (www.carina.hr), dostavljamo obavijest, a vezano uz stanje prometa roba i putnika na graničnim prijelazima.

Na svim graničnim prijelazima s BiH, Crnom Gorom i Srbijom teretni i putnički promet je srednjeg do pojačanog intenziteta i odvija se bez zastoja i čekanja.

Na graničnom prijelazu Bajakovo na izlazu iz Republike Hrvatske nema čekanja za obavljanje propisanih carinskih procedura.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo provedba formalnosti prijavljivanja robe teče bez zastoja i uobičajenom dinamikom.

Od 04. srpnja 2013 (od 22.00 sata) iz Republike Srbije prema ulazu u Republiku Hrvatsku nema kolone teretnih vozila.

Carinska uprava je od 01. srpnja 2013. godine do danas, funkcionirala bez poteškoća i prekida te je svojim angažiranjem poticala i upućivala sve sudionike u postupcima carinjenja (uvoznike, izvoznike, inspekcijske službe, otpremnike, prijevoznike) na sinkroniziran rad.

Za naglasiti je da je Carinska uprava u cijeloj Republici Hrvatskoj na graničnim prijelazima  od 01. srpnja do danas, kao zadnji sudionik u carinskim postupcima uvoza, izvoza i provoza roba, ukupno obradila 28.576 dokumenta.

Posebno ističemo kako je samo na graničnom prijelazu Bajakovo provedeno više od 5.700 carinskih postupaka.

Carinska uprava će i nadalje u carinskom poslovanju iz svog djelokruga rada sve poslove obavljati u realno mogućem vremenu te to očekuje i od svih ostalih sudionika. 



Pisane vijesti