Informacije vezane uz stanje protočnosti prometa roba u Hrvatskoj 04. srpnja 2013. iz nadležnosti postupanja Carinske uprave

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1515_201307041605472533.jpg

Slijedom velikog interesa javnosti i medija vezanog za stanje protočnosti roba u Republici Hrvatskoj te  radi  ispravnog  i pravodobnog  informiranja, Carinska uprava priopćuje sljedeće:

Jedinstveni informacijski carinski sustav za e-poslovanje, odnosno obradu carinskih postupaka, dostupan je svim korisnicima i funkcionira bez poteškoća.

Na svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom promet je srednjeg intenziteta i protočnost je dobra. Na graničnoj ispostavi Bajakovo na izlazu iz Hrvatske nema zastoja, odnosno kolona, te nema čekanja za obavljanje svih propisanih carinskih procedura već se iste provode bez zastoja i uobičajenom dinamikom.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije preko graničnog prijelaza Bajakovo protočnost je poboljšana, a čekanje za provedbu formalnosti prijavljivanja robe je smanjeno. Prema informacijama dobivenim od mjerodavnih službi iz Republike Srbije dužina kolona teretnih vozila koja čeka na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo kreće se od 3-4 kilometara.

S obzirom na to da je protočnost vozila u ulazu u RH oko 600 vozila dnevno očekujemo da će se krajem sutrašnjeg dana promet odvijati uobičajeno, za ovo vremensko razdoblje na kraju radnog tjedna, na navedenom graničnom prijelazu.

Putnički promet i nadalje se odvija bez zastoja i čekanja na svim graničnim prijelazima



Pisane vijesti