Informacije o tijeku provođenja javnog natječaja za otpremnike

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1918_201410061859436484.jpg

Nastavno na opetovani iskazani interes javnosti za postupak javnog natječaj za izdavanje odobrenja za obavljanje poslova ovlaštenog carinskog otpremnika na graničnim prijelazima objavljenog 04. srpnja 2014. u Narodnim novinama broj 81/14, u cilju potpunog i pravilnog informiranja navodimo kako je natječaj još uvijek u tijeku.

Nakon prikupljanja prijava, povjerenstvo zaduženo za provedbu natječaja obavilo je postupak procjene i vrednovanja pristiglih prijava. Zapisnici o postupku provedbe procjene i vrednovanja prijava u natječaju s analizom dokumentacije i rang listama za pojedini granični prijelaz dostavljeni su svim sudionicima natječaja, te su u skladu s predviđenim  pravilima natječajnog postupka zaprimljeni prigovori sudionika na zapisnike i rang liste. Po izvršenoj analizi zaprimljenih prigovora, održana je javna rasprava na kojoj je povjerenstvo zaduženo za provedbu natječaja upoznalo sudionike o stavovima u odnosu na sadržaj prigovora.

Trenutno je tijek natječajnog postupka u fazi utvrđivanja konačne rang liste ovlaštenih carinskih otpremnika koji mogu osnovati otpremničke urede na pojedinom graničnom prijelazu. Ponovno naglašavamo činjenicu kako je zakonitost postupanja cjelovito osigurana kroz tijek prvog stupnja natječajnog postupka, zatim kroz žalbeni postupak pri drugostupanjskom tijelu Ministarstva financija, te konačno zajamčenom sudskom zaštitom iz prava na pobijanje rješenja u upravnom sporu.

MINISTARSTVO FINANCIJA
CARINSKA UPRAVA



Pisane vijesti