Gp bajakovo: spriječen ilegalan prijelaz državne granice pet državljana afganistana

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1928_201410201130104988.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 17. listopada 2014. godine, na GP Bajakovo, područje mjesne nadležnosti PCU Osijek, tijekom provedbe mjera carinskog nadzora teretnog prometa, u dva odvojena slučaja, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, spriječili su pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice, ukupno pet državljana Afganistana.

Spomenutog dana u jutarnjim satima, na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin. Isti je za provoz na relaciji Turska – Savezna Republika Njemačka prijavio metalne palete. Iako je tovarni prostor bio osiguran ispravnom bugarskom carinskom plombom, a carinsko uže neoštećeno, pristupilo se detaljnom pregledu sadržaja tovarnog prostora. Prilikom pregleda u tovarnom prostoru otkrivene su dvije osobe koje su na ilegalan način pokušale prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije.

U drugom slučaju, a koji se dogodio desetak minuta nakon prvog, na ulazni trak za teretna vozila pristupio je također kamion turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin. Isti je za provoz na relaciji Turska - Francuska prijavio auto dijelove. Vizualnim pregledom kamiona utvrđeno je da je turska carinska plomba kojom je bio osiguran tovarni prostor ispravna i carinsko uže neoštećeno. Ipak, pristupilo se detaljnom pregledu sadržaja tovarnog prostora te su tom prilikom u tovarnom prostoru otkrivene tri osobe koje su na ilegalan način pokušale prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije. Naknadno je utvrđeno da su sve otkrivene osobe državljani Afganistana. Oba vozača kamiona i otkriveni ilegalni imigranti predani su policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

 

 



Pisane vijesti