Dubrovnik, Slavonski Brod: Spriječen pokušaj nezakonitog izvoza prstaca kao i nezakonitog uvoza kompjuterskih grafičkih kartica

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/gjmir5_11121.jpg
  • Slika
  • Slika

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, od strane ovlaštenih carinskih službenika Carinske ispostave Luka Gruž, dana 12. rujna 2011. godine, podnesena je prijava o počinjenom prekršaju protiv talijanskog državljanina. Naime, kod istog je prilikom obavljanja izlazne granične kontrole, u autobusu talijanskih registracijskih oznaka, pronađeno 161 komada prstaca, koji se nalaze na dodatku II Cites konvencije. Navedenom radnjom počinjen je carinski prekršaj temeljem članka 240. st. 1. t. 3. Carinskog zakona, te je prekršitelju naplaćena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna. Obzirom da vlasnik robe nije imao nikakve odgovarajuće dozvole za izvoz navedene robe pokrenut je i prekršaj od strane inspektora za zaštitu prirode sa izrečenom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna. 

Ovlašteni carinski službenici Carinarnice Slavonski Brod, obavljajući mjere carinskog nadzora na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod-most pokrenuli su prekršajni postupak protiv državljanina Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva, jer je kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku, dana 11. rujna 2011. godine, putujući osobnim automobilom, BIH registarskih oznaka, pokušao bez prijave carinskom službeniku unijeti u Republiku Hrvatsku na skriven način 78 kompjutorskih grafičkih kartica, čime je počinio carinski prekršaj iz članka 240. st. 1. t. 2. Carinskog zakona. Navedena roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske, a počinitelju carinskog prekršaja izrečena je novčana kazna u iznosu od 3.300,00 kuna. 



Pisane vijesti