Druga godišnja konferencija ravnatelja carinskih uprava i granične policije bosne i hercegovine, republike srbije i republike hrvatske u okviru programa exbs-a vlade sad-a

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1385_201302122051466450.jpg
  • Slika

Dana 06. veljače 2013. godine u Banja Luci, Bosna i Hercegovina održana je II. Godišnja konferencija ravnatelja Carinskih uprava i Granične policije Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Hrvatske u okviru programa Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država – EXBS Inicijativa za tri zemlje.

 

Na sastanku su ispred Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Carinske uprave sudjelovali pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave gospodin mr. sc. Zlatko Grabar sa suradnicima.

 

Na početku konferencije prezentirane su dosadašnje aktivnosti provedene putem programa EXBS-a - Inicijativa za tri zemlje u smislu dosad održanih obuka carinskih i policijskih službenika triju zemalja, prilikom čega je naglašeno da je dosad putem ove inicijative provedeno 25 obuka, i održane 4 zajedničke operacije te je u okviru istih donirana i brojna tehnička oprema.

 

Predstavnici svih službi triju zemalja prezentirali su tijek dosadašnjih aktivnosti i suradnje vezane za prekograničnu i međuinstitucionalnu suradnju u okviru ovoga programa.

 

Zaključno je naglašena vrlo dobra suradnja triju zemalja na području suzbijanja svih oblika prekograničnog kriminala te je iznesena inicijativa za poboljšanjem međusobne suradnje kroz kvalitetniju međusobnu komunikaciju, zajedničke obuke i korištenje raspoložive tehničke opreme.



Pisane vijesti