Ci bajakovo: carinici spriječili nezakonit unos veće količine cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/mdgxb4_10981.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 26. srpnja 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, spriječili su nezakonit unos 80.600 komada cigareta.
Naime, na putnički ulaz CI Bajakovo pristiglo je osobno vozilo s prikolicom srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti navedeni je rekao da nema ništa. Detaljnim pregledom vozila carinski službenici u dvostrukom dnu prikolice pronašli su 80.600 komada cigareta marke Marlboro, ukupne vrijednosti u iznosu od 40.300,00 kuna.
Protiv navedenoga podnesena je prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 298. Kaznenog zakona. Ujedno općinski sud u Vinkovcima donio je presudu kojom se okrivljeni kažnjava s 5 godina protjerivanja iz Republike Hrvatske dok su prikolica i cigarete oduzete.

Dana 27. srpnja 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, spriječili su nezakonit unos kornjača.
Na putnički ulaz CI Bajakovo pristiglo je osobno vozilo nizozemskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Turske. Detaljnim pregledom vozila ispod prednjeg sjedišta pronađena je živa crvenouha kornjača. .
Zbog neprijavljivanja robe pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona, a prekršitelj je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 1.000,00 kuna. O navedenom izvješten je i inspektor za zaštitu prirode, koji je konstatirao da se ne radi o zaštićenoj vrsti te naložio vraćanje kornjače u inozemstvo zbog neposjedovanja zdravstvenog certifikata.

Također dana 27. srpnja na području mjesne nadležnost iste Carinarnice u tri odvojena slučaja carinski službenici spriječili su nezakonit unos ukupno 9.600 komada cigareta raznih marki ukupne vrijednosti od 4.800,00 kuna. Protiv stranih prekršitelja, državljanina Republike Bugarske, Turske te Belgije, podnesene su prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te su naplaćene kazne od 3.300, 00 kuna ukupno, a spomenuta roba je oduzeta.



Pisane vijesti