Carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima oduzeli 443,00 kg duhana i stroj za rezanje duhana

  • Slika /ostalo/3558/Fotografija_1.jpg
  • Slika
  • Slika

Izvršenom pretragom  obiteljske kuće i drugih prostorija  otkriveno nezakonito posjedovanje 443,00 kilograma duhana i stroja za rezanje duhana.

Obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PU Zagrebačke, Službe organiziranog kriminaliteta, provedenom pretragom otkrili su nezakonito posjedovanje 443,00 kilograma duhana i  stroja za rezanje duhana. Naime dana 17. prosinca 2015. godine carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PU Zagrebačke, Službe organiziranog kriminaliteta izvršili su temeljem naredbe Županijskog suda u Zagrebu, pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija, a kojeg  je vlasnik hrvatski državljanin.
Provedenom pretragom u navedenoj obiteljskoj kući pronađeno je i oduzeto od vlasnik prostora 443,00 kilograma sušenog duhana u listu i stroj za rezanje duhana kućne izrade. Pronađeni predmeti su potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti od vlasnika objekta sukladno članku 104. Zakona o trošarinama. 
Po završenoj obradi prekršitelju biti će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja opisanog i kažnjivog člankom 102a. stavak 01. točka 04. Zakona o trošarinama, dok će nadležnom carinskom uredu biti podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom  iznosu od  221.500,00 kuna.               

Pisane vijesti