Carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa duhana i krijumčarenja cigareta

  • Slika /slike/Vijesti/2015g/3546/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Osijek, 5. i 6. prosinca 2015. na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb i PCU Osijek, proveli su mjere nadzora i provjera iz svoje nadležnosti.

Prilikom nadzora, kod više prekršitelja, pronađenoje  i privremeno oduzeto ukupno 51 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv okrivljenika podnijeti će se Prijave o počinjenim prekršajima te Zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 21.725,00 kn. Navedena roba je oduzeta.

Također, provodeći mjere carinskog nadzora na RGP Bajakovo, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek spriječili su krijumčarenje 11 970 komada cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Makedonije. Cigarete su pronađene prilikom pregleda kombi vozila makedonskih registarskih oznaka, unutar drvenog stola koji je prepravljen za krijumčarenje. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog u iznosu od 6.000,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 11.995,20 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 

Pisane vijesti