Carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa duhana i krijumčarenja cigareta

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3657/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Osijek, 3. i 4. veljače 2016. na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb i PCU Osijek, proveli su mjere nadzora i provjera iz svoje nadležnosti.

Na području Zagreba, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, temeljem naloga Prekršajnog suda u Zagrebu izvršili su pretragu obiteljske kuće, poslovnih i drugih objekata. Pretragom je pronađeno ukupno 7 PVC vreća sitno rezanog duhana, ukupne težine 126,35 kilograma, koji nije obilježen nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja vlasniku pronađenog duhana je uručen Prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 21.000,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 69.492,50 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 
Isto tako, obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU brodsko – posavske, prilikom pretrage osobnog vozila ispod podvoza u dorađenom prostoru pronašli su i privremeno oduzeli ukupno 30 000 komada cigareta, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 28.560,00 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 
Također, provodeći mjere carinskog nadzora na RGP Bajakovo, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, spriječili su krijumčarenje 8400 komada cigareta. Cigarete su pronađene prilikom pregleda teretnog vozila njemačkih registracijskih oznaka, uz uporabu RTG UREĐAJA RAPISCAN, a nalazile su se skrivene iza oplata bočnih stranica kabine kamiona. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog u iznosu od 4.500,00 kn te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 5.443,20 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 

Pisane vijesti