Carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa duhana i krijumčarenja cigareta

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3638/Glavna slika.JPG
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, Varaždin i Osijek, 1. i 2. veljače 2016. na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb i PCU Osijek, proveli su mjere nadzora i provjera iz svoje nadležnosti.

Obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i službenicima PU Zagrebačke, kod više prekršitelja, pronašli su i privremeno oduzeli ukupno 18,70 kg sitno rezanog duhana, 270 kutija raznih cigareta i 19,00 litara žestokog alkoholnog pića, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja prekršiteljima su uručeni Prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 25.500,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 14.197,80 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 
Isto tako, prilikom nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin, pronašli su kod hrvatskog državljanina u mjestu Koprivnica, 10,50 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv okrivljenika podnijet je Prekršajni nalog u visini od 2.200,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 5.755,00 kn. Navedena roba je oduzeta.
 
Također, provodeći mjere carinskog nadzora na RGP Bajakovo, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, spriječili su krijumčarenje 8 750 komada cigareta. Cigarete su pronađene prilikom pregleda teretnog vozila bugarskih registracijskih oznaka, uz uporabu RTG UREĐAJA RAPISCAN, unutar stropa u kabini. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog u iznosu od 4.500,00 kn te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 6.934,40 kn. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 

Pisane vijesti