Carinski službenici spriječili pokušaj neprijavljivanja 239.405 komada cigareta

U područnom carinskom uredu Osijek carinski službenici spriječili pokušaj neprijavaljivanja 239.405 komada cigareta

Dana 11. srpnja 2015. godine, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, u suradnji sa službenicima PCU Osijek, Odjelom za analizu rizika, spriječili su pokušaj neprijavljivanja 239.405 komada cigareta.

Naime, carinski službenici u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Tovarnik, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), zaustavili su teretno vozilo s poluprikolicom, srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, a u kojem se nalazio i njegov suvozač. Pretragom vozila, pronađeno je u teretnom prostoru, u kartonskoj ambalaži identičnoj ambalaži u kojoj je bio i namještaj koji je bio prijavljen za provoz, 239.405 komada cigareta marke Marlboro RED, Marlboro GOLD, Marlboro RED 100 S, Winston 100 S i Lucky Strike s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, koje su vozač i njegov pratilac propustili prijaviti.

Zbog počinjenja prekršaja protiv srpskih državljana podnesena je Kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru te će istima biti obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 172.596,00 kuna. Cigarete i navedeno teretno motorno vozilo s poluprikolicom su privremeno oduzeti, a vozač i suvozač su predani policijskim djelatnicima PP Tovarnik na daljnje nadležno postupanje.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor