Carinski službenici spriječili pokušaj nelegalne prodaje sitno rezanog duhana

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1706_201402130930550834.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 11. veljače 2014. godine na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima, PU Zlatar Bistrica, spriječili su pokušaj nelegalne prodaje sitno rezanog duhana. Naime, prilikom provedbe mjera carinskog nadzora i provjera, na području sajmišta Zlatar u Gradu Zlataru, carinski i policijski službenici su na više prodajnih mjesta otkrili nelegalnu prodaju sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, u količini od 7,20 kg. Roba koja je predmet prekršajnog dijela privremeno je oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije i službenicima PU Zagrebačke, Policijske postaje Vrbovec, izvršili su pregled teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Prilikom detaljnog pregleda teretnog vozila, u teretnom prostoru pronađene su četiri vreće u kojima se nalazio sitno rezani duhan u ukupnoj količini od 68,00 kg, bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Roba koja je predmet prekršajnog dijela privremeno je oduzeta do okončanja prekršajnog postupka, a protiv prekršitelja će se podnijeti Prijava o počinjenom prekršaju te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 30.600,00 kuna.

Ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, na temelju izdanog prekršajnog naloga suda u Velikoj Gorici, izvršili su pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija, na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb zbog osnovane sumnje u posjedovanje većih količina duhana. Prilikom pretrage obiteljske kuće pronađeno je ukupno 11,80 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Protiv prekršitelja podnijeti će se  Prijava o počinjenom prekršaju te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 5.310,00 kuna.



Pisane vijesti