Carinski službenici spriječili pokušaj nelegalne prodaje duhana i krijumčarenja cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2046_201502231327467169.jpg
  • Slika
  • Slika

Tijekom vikenda na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb i Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Osijek spriječili su pokušaj nelegalne prodaje duhana i krijumčarenja cigareta.

Naime, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice i Odjela za mobilne jedinice Zagreb proveli su mjere nadzora na području tržnice Črnomerec i sajma u gradu Samoboru prilikom čega je pronađeno ukupno 40,00 kg sitno rezanog duhana i 11.400 komada raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljem navedenog izdano je ukupno šest Prekršajnih naloga kojima je izrečeno kazni u ukupnom iznosu od 35.400,00 KN, te su podneseni zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 23.468,00 KN nadležnom Područnom carinskom uredu.

Nadalje, na RGP Bajakovo carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek su pri provedbi mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku izvršili pregled autobusa registarskih oznaka Republike Makedonije i teretnog vozila registracijskih oznaka Republike Bugarske prilikom čega je pronađeno na skrivenim mjestima ukupno 11.030 komada cigareta raznih marki bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljem navedenog izdana su dva Prekršajna naloga kojima je izrečeno kazni u ukupnom  iznosu od 7.500,00 KN, te su podneseni zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 7.286,80 KN nadležnom  Područnom carinskom uredu.



Pisane vijesti