Carinski službenici spriječili pokušaj nelegalne prodaje duhana i krijumčarenja cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2080_201503231223133825.jpg
  • Slika

Za vrijeme vikenda na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb i Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Osijek spriječili su pokušaj nelegalne prodaje duhana i krijumčarenja cigareta.

Naime, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PUZ-a proveli su mjere nadzora na području grada Zagreba prilikom čega je pretragom doma pronađeno ukupno 828,00 kg duhana u listu te je sukladno članku 264. Kaznenog zakona podnesena kaznena prijava i zahtjev za naplatu trošarine nadležnom Područnom carinskom uredu.

Isto tako na području grada Samobor provedene su mjere nadzora prilikom čega je kod slovenskog državljanina pronađeno ukupno 15,00 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Temeljem navedenog izdan je Prekršajni nalog kojima je izrečena kazna u ukupnom  iznosu od 9.000,00 kn.
 
Nadalje, za vrijeme vikenda na RGP Bajakovo carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek su pri provedbi mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku izvršili pregled dvaju autobusa registarskih oznaka Republike Bugarske i jednog autobusa Republike Makedonije prilikom čega je pronađeno na skrivenim mjestima ukupno 12.540 komada cigareta raznih marki bez nadzornih markica Ministarstva financija. Ujedno je u dva teretna vozila srpskih i makedonskih registracijskih oznaka pronađeno na skrivenim mjestima 7.450 komada cigareta raznih marki bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljem navedenog izdano je pet Prekršajnih naloga kojima je izrečeno kazni u ukupnom  iznosu od 15.300,00 kn, te su podneseni zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 15.070,00 kn nadležnom Područnom carinskom uredu.



Pisane vijesti