Carinski službenici spriječili pokušaj krijumčarenja živih životinja

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2144_201505280820136799.jpg
  • Slika

Dana 25. svibnja 2015. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Ploče, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Ploče, spriječili su pokušaj krijumčarenja živih životinja (psi).

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Ploče provodeći mjere nadzora zaustavili su osobno vozilo stranih registarskih oznaka kojim je upravljao  državljani Republike Češke.

Pregledom osobnog vozila u prtljažnom prostoru istog pronađena su 4 psa pasmine Američki Staford. Nadalje, pregledom prateće dokumentacije ovlašteni carinski službenici su posumnjali u krivotvorenje dokumentacije za pse i da se psi nezakonito uvoze, odnosno da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava i izbjegavanja carinskog nadzora.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem od strane službenika Postaje granične policije Metković potvrđena je sumnja da su strani državljani krivotvorili isprave pasa kako bi  izbjegli mjere carinskog nadzora. Isti su od strane policijskih službenika uhićeni i kazneno prijavljeni nadležnom sudu zbog počinjenja kaznenih djela krivotvorenja isprava i izbjegavanja carinskog nadzora, a psi su zbrinuti sukladno propisima.         



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor