Carinski službenici spriječili pokušaj krijumčarenja droga

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1725_201402280901127849.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 26. veljače 2013. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Ploče, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Ploče, spriječili su pokušaj krijumčarenja droga.

Naime, na GP Gornji Brgat carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Ploče su pri provedbi mjera carinskog nadzora i provjera prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku izvršili pregled osobnog vozila, registarskih oznaka Republike Albanije, kojim je upravljala državljanka Republike Albanije.

Zajedničkom kontrolom provedenom od strane službenika Policijske postaje Gruda i Odjela za mobilne jedinice Ploče u predjelu prtljažnog prostora uočen je plinski spremnik za gorivo, koji je nestručno postavljen i pri udaranju po istom davao zvuk kao da je pun, dok je stranka izjavila da je isti prazan. Slijedom navedenog vozilo je upućeno u prostoriju PU Dubrovačko-neretvanske na detaljan pregled. Pretragom je u navedenom  plinskom spremniku pronađeno 50 paketa droge tipa Marihuana ukupne težine 25,527 kilograma. Droga i osoba predane su na dalje postupanje službenicima MUP-a.



Pisane vijesti