Carinski službenici pronašli više od 7 tona duhana namijenjenog prodaji na „crnom“ tržištu

  • Slika /11268/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb i Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku, pretragom teretnog vozila s prikolicom i dva kombi vozila pronašli su veliku količinu nelegalnog duhana u listu.

Na području Bjelovarsko – bilogorske županije, u mjestu Rovišće, 26. kolovoza 2022.  provodeći pojačane mjere nadzora  carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb i Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku, pretragom dva kombi vozila i teretnog sklopa vozila, pronašli su ukupno 7.356,00 kilograma suhog duhana u listu pakiranog u 62 kartonske kutije, bez dokumentacije o podrijetlu, koji je bio namijenjen ilegalnoj daljnjoj prodaji na hrvatskom „crnom“ tržištu.
Veći dio opisane robe pronađen je u teretnom vozilu s prikolicom slovenskih registarskih oznaka, dok je manji dio pronađen u više kombi vozila hrvatskih registarskih oznaka, koji su krijumčari pretovarili i pokušali razvesti na skrivene lokacije.
 
Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru protiv četvero osumnjičenika bit će podnesena kaznena prijava.
Pronađena roba je oduzeta, a naknadnim obračunom trošarinskog duga naplatit će se solidarno i trošarina u ukupnom iznosu od 6.326.160,00 kuna.

Također, radi osiguranja naplate naknadno utvrđenog trošarinskog duga,  privremeno su oduzeta dva kombi vozila i teretno vozilo s prikolicom.
 
Isto tako napominjemo, kako je Carinska uprava provodeći ciljane nadzorne aktivnosti u prvoj polovini 2022. godine zaplijenila više od 1.330.000 komada različitih vrsta i marki cigareta te oko 40 tona duhana.
 


 


 
.

Pisane vijesti