Carinski službenici otkrili obavljanje neregistrirane djelatnosti

  • Slika /slike/Vijesti/2015g/3460/DSC00847.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru kriminalističkog istraživanja otkriveno počinjenje kaznenih djela i obavljanje neregistrirane djelatnosti.

Carinski službenici Sektora za nadzor, Službe za mobilne jedinice i Sektora za unutarnji nadzor i kontrolu, Službe za unutarnju kontrolu Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima PU koprivničko-križevačke sudjelovali su u provođenju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Provedenim mjerama i radnjama u mjestu Virje utvrđeno je da je hrvatski državljanin u vremenskom razdoblju od 18 mjeseci, u više navrata, obavljao neregistriranu djelatnost pružanja automehaničarskih usluga raznim korisnicima za što je primao naknadu u gotovom novcu. Prostor radionice je zapečaćen, te je istome izdano usmeno rješenje o zabrani daljnjeg obavljanja neregistrirane djelatnosti do otklanjanja utvrđenih nedostataka. Potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta od prekršitelja su oduzeti  predmeti koji su bili uporabljeni za počinjenje prekršaja kao i ostvarena imovinska korist u iznosu od 5.000,00 kuna, te će istome biti izdan Prekršajni nalog u iznosu od 5.100,00 kuna.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i poticanja na izvršenje istog protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Pisane vijesti