Carinski službenici oduzeli 558 kilograma duhana sa strojem za rezanje duhana te spriječili pokušaj krijumčarenja cigareta skrivenih u tortama

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3700/fotografija 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pretragom obiteljskih kuća i prostorija na području nadležnosti Carinskog ureda Varaždin otkriveno je nezakonito posjedovanje 558,30 kilograma duhana i stroja za rezanje duhana dok je na graničnom prijelazu Bajakovo kod bugarskog državljanina pronađeno ukupno 2000 komada cigareta.

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin 12. veljače 2016. godine izvršili su pretragu obiteljskih kuća i drugih prostorija na tri lokacije temeljem naredbe nadležnog Prekršajnog suda. Provedenim pretragama ukupno je pronađeno i oduzeto od vlasnika prostora ukupno 558,30 kilograma duhana i stroj za rezanje duhana kućne izrade. Pronađeni predmeti oduzeti su od vlasnika objekta potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta. Po završenoj obradi protiv prekršitelja bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona, dok će nadležnom carinskom uredu biti podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 307.065,00 kuna.
 
Također, tijekom provođenja pojačanih mjera nadzora pri ulasku u Republiku Hrvatsku, 13. veljače 2016. godine carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek na graničnom prijelazu Bajakovo izvršili su pregled osobnog vozila makedonskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin. Izvršenim detaljnim pregledom navedenog vozila pronađeno je 2000 komada neprijavljenih cigareta koje su bile skrivene unutar dvije torte. Zbog počinjenja prekršaja iz članka 74. stavka 1. točke 1. Zakona o provedbi carinskih propisa EU prekršitelju je izdan prekršajni nalog te mu je naplaćena kazna u iznosu od 3.000,00 kuna. Na pronađene cigarete naplaćena je trošarina u iznosu od 1.372,00 kuna.
 

Pisane vijesti