Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb spriječili pokušaj nelegalne prodaje duhanskih proizvoda

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1452_201305131150464687.jpg

Dana 11. svibnja 2013. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, spriječili su pokušaj nelegalne prodaje duhanskih proizvoda.

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa službenicima Mobilne jedinice za nadzor državne granice, Ravnateljstva policije izvršili su pregled osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin. Prilikom pregleda vozila u prtljažnom prostoru pronađena je veća putna torba u kojoj se nalazilo 10.000 komada raznih vrsta cigareta i 8,75 kilograma sitno rezanog duhana. Pronađene cigarete i sitno rezani duhan nisu bili obilježeni nadzornim markicama  Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Isto tako, zbog sumnje u kršenje odredbi Konvencije o privremenom uvozu osobno vozilo je potvrdom o privremenom oduzimanju oduzeto od vozača.

Istog dana provedene su mjere carinskog nadzora i provjera na sajmu u Ivanić Gradu, prilikom čega je od više osoba oduzeto ukupno 19,15 kilograma sitno rezanog duhana koji nije bio obilježen nadzornim markicama  Ministarstva financija Republike Hrvatske.



Pisane vijesti