Carinski službenici odjela za mobilne jedinice zagreb spriječili pokušaj nelegalne prodaje duhana, alkohola, voća, povrća i robe kojom se povređuju prava intelektualnog vlasništva

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1572_201309241014175750.jpg
  • Slika

Dana 20.09.2013.g. na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Zagreb, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s službenicima policije PP Velika Gorica izvršili su kontrolu prodaje robe na sajmištu u Velikoj Gorici.

Naime, provodeći mjere carinskog nadzora i provjera na sajmištu Velika Gorica, pronađeno je ukupno 20,50 kg rezanog duhana i 9 litara rakije bez nadzornih markica Ministarstva financija. Na više prodajnih mjesta otkrivena je nelegalna prodaja većeg broja odjevnih predmeta, satova, alata, 876 kilograma deterdženta i druge robe kojima se povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva, te za koju postoji osnovana sumnja da nije prošla redovitu carinsku proceduru. Ujedno su na jednom prodajnom mjestu zatečene osobe koje ne posjeduju OPG, odnosno nisu registrirane za obavljanje kupnje i prodaje robe ili obavljanja usluga u trgovini, kako prodaju veću količinu voća i povrća.



Pisane vijesti