Carinski službenici odjela za mobilne jedinice rijeka u suradnji sa službenicima službe za unutarnju kontrolu Rijeka otkrili pokušaj nedozvoljene prodaje 305,25 litara jakog alkoholnog pića

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1581_201309301335577704.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 28. rujna 2013. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Rijeka, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Rijeka, u suradnji s ovlaštenim carinskim službenicima Sektora za unutarnji nadzor i kontrolu, Službe za unutarnju kontrolu Rijeka, provodili su pojačani carinski i trošarinski nadzor, slijedom čega je otkrivena nedozvoljena prodaja 305,25 litara jakog alkoholnog pića.  

Naime na području Limskog kanala, carinski službenici su na nekoliko mjesta zatekli hrvatske državljane u prodaji žestokog alkoholnog pića koja nisu bila pravovaljano označena nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Istom prilikom, privremeno je oduzeto ukupno 305,25 litara jakog alkoholnog pića – rakije.

Protiv prekršitelja će se podnijeti Prijave o počinjenim prekršajima iz nadležnosti Carinske uprave, odnosno nadležnom Prekršajnom sudu te Zahtjevi za naknadni obračun trošarinskog duga.



Pisane vijesti