Carinski službenici odjela za mobilne jedinice osijek u suradnji s policijskim službenicima pu brodsko – posavske otkrili pokušaj krijumčarenja 2.086,10 grama raznih tipova droge

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1558_201309030922488561.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 29. kolovoza 2013. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, u suradnji s policijskim službenicima PU Brodsko – Posavske, spriječili su pokušaj krijumčarenja  ukupno 2.086,10 grama raznih tipova droge.

Naime na Graničnom prijelazu Stara Gradiška, carinski službenici su u suradnji s policijskim službenicima, prilikom ulazne kontrole vozila zaustavili osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Radi sumnjivog ponašanja vozača, carinski  i policijski službenici izvršili su detaljan pregled vozila. Detaljnim pregledom, uz uporabu policijskog službenog psa za detekciju droga, pronađen je ispod prednjeg sjedala omot oblijepljen sivom samoljepljivom trakom. Nakon otvaranja omota i uzimanja uzorka, provedeno je preliminarno testiranje te je utvrđeno da se radi o drogi koja svojim svojstvima ukazuje da se radi o kokainu. Nakon otkrivanja droge obaviješten je Državni odvjetnik u Slavonskom Brodu te je isti izdao Nalog za pretragu vozila. Pretragom vozila je pronađeno ukupno 2.086,10 grama raznih tipova droge a konačno utvrđivanje tipova droge biti će obavljeno u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Nakon završene pretrage, pronađena droga, predana je policijskim službenicima PU Brodsko - Posavske na daljnje postupanje.



Pisane vijesti