Carinski i policijski službenici spriječili pokušaj nelegalne prodaje duhana

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3676/Duhan fotografija 2.JPG
  • Slika

Na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Zagreb 9. veljače 2016. godine ovlašteni carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima spriječili su pokušaj nelegalne prodaje prešanog duhana u listu.

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PUZ-a, Službe organiziranog kriminaliteta vršeći mjere carinskog nadzora na području grada Zagreba zaustavili su kombi vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Pregledom vozila pronađeno je ukupno 288,00 kilograma prešanog duhana u listu bez nadzornih markica Ministarstva Financija.  

Temeljem gore navedenog izvršena je pretraga doma, temeljem naloga za pretragu Županijskog suda prilikom čega je pronađen stroj za rezanje duhana u listu (rezalica). Zbog osnovane sumnje da se navedena rezalica koristi za nezakonito postupanje sa trošarinskim proizvodima ista je sukladno članku 104. Zakona o trošarinama potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta. Počinitelju prekršaja izdat je Prekršajni nalog kojim je izrečena kazna u iznosu od 12.000,00 kuna, te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 144.000,00 kuna nadležnom Područnom carinskom uredu.  

Pisane vijesti