Carinski i policijski službenici pronašli 7,8 tona duhana

  • Slika /14271 vijest SMJ ZG i policija Duhan Sesvete/Glavna Slika 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici PU zagrebačke prilikom pretrage na širem području Sesveta pronašli 7806  kilograma duhana u listu.

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke temeljem naredbe za pretragu 28.ožujka 2024. godine obavili su pretragu skladišnog prostora na širem području Sesveta u vlasništvu fizičke osobe, a koji su za nezakonitu preradu i prodaju duhana koristile tri muške osobe, recidivisti u počinjenju prekršajnih i kaznenih djela.

Prilikom pretrage skladišnog prostora pronađeno je ukupno 7806 kilograma duhana u listu, pakirano u 64 kartonske kutije. Pretragom je pronađena i oprema za preradu i vaganje duhana: ručno izrađen stroj za rezanje s elektromotorom, 3 komada rezervnih noževa za stroj za rezanje, metalna plinska sušilica za duhan s pripadajućom opremam, 3 komada boca s ukapljenim naftnim plinom od po 10 kilograma, električna vaga marke „Vertige“ te ručni viličar.

Pronađeni duhan u listu i oprema za proizvodnju i preradu duhana su oduzeti, a protiv osumnjičenih je nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela opisanog člancima 263. st. 1. i 264. st. 1. Kaznenog zakona.

Nadležnom carinskom uredu podnesen je zahtjev za solidarnu naplatu trošarine od osumnjičenih u iznosu od 891.054,90 eura.

Policijski službenici osumnjičene su uhitili i predali pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica