Carinska uprava ne određuje maloprodajne cijene motornih vozila

Slika /slike/Slike za objave za web/shutterstock_186282902_cr.jpg

AZTN potvrdila kako Carinska uprava određivanjem porezne osnovice na motorna vozila ne određuje maloprodajne cijene motornih vozila niti na takav način utječe na tržišno natjecanje

Kako je 19.10. 2015. godine ponovno objavljen članak u tjedniku Nacional, a nastavno na temu oporezivanja motornih vozila i postupaka Carinske uprave, kojim se proziva za nezakonitost u postupanju Carinsku upravu, te kojim se slobodnom interpretacijom novinara imenovanog tjednika tumači mišljenje AZTN-a, ista Agencija je potvrdila današnjom reakcijom na članak  da je svojim „mišljenjem“ na odredbe i postupak oporezivanja motornih vozila od strane Carinske uprave, a posebice s aspekta utjecaja na tržišno natjecanje,  ukazala na to da postupak i odredbe  koje provodi Carinska uprava kod određivanja porezne osnovice za motorna vozila nisu isto što i određivanje maloprodajne cijene vozila od strane trgovca.

Tekst reakcije na članak objavljen u Nacionalu dana 19. 10. 2015. od strane AZTN-a u cijelosti je moguće pročitati  na linku http://www.aztn.hr/reakcija-na-clanak-u-tjedniku-nacional-pod-naslovom-lex-mitsubishi-aztn-potvrdio-da-carinska-uprava-ugrozava-trzisno-natjecanje/ odnosno web stranicama AZTN-a.



Pisane vijesti