Carinarnica split, carinska ispostava dugopolje - upućivanje robe i provedba postupka carinjenja na ci ii dugopolje počevši s danom 1. siječnja 2009.

Slijedom Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija ("Narodne novine", br. 138/06), a temeljem rješenja Ministarstva financija, s danom 7. srpnja 2008. godine u okviru Carinarnice Split s radom je započela CI II Dugopolje, kao Carinska ispostava II kategorije.

 

Kako bi se u cijelosti ostvarili ciljevi vezani za uspostavu CI II Dugopolje - ubrzanje protočnosti robnoga prometa i olakšavanja poslovanja hrvatskih gospodarskih subjekata, uslijed smanjenja vremena potrebnog za provedbu carinskih formalnosti, sigurnijeg prometovanja vozila i smanjenja prijevoznih troškova, a posljedično i smanjenja prometnih gužvi u uskom središtu grada Splita povezanih s carinjenjem robe na CI Sjeverna Luka, počevši s danom 1. siječnja 2009. carinjenje roba u nadležnosti Carinarnice Split obavljati će se na sljedeći način:

 

Svu robu koja na carinsko područje Republike Hrvatske dolazi cestovnim putem (s iznimkom robe koja ulazi preko CI Vinjani Donji, a koja će se cariniti na CI Imotski) sve granične Carinske ispostave upućivati će u CI II Dugopolje. Za svu robu koja pristiže pomorskim putem i dalje će se postupak carinjenja provoditi u CI Sjeverna Luka Split.

 

Radno vrijeme CI II Dugopolje je od 7,30 do 19,00 sati. Carinjenje je moguće obaviti i u izvanuredovno radno vrijeme uz najavu pošiljke.

 

Na ispostavi je osiguran rad sanitarne inspekcije i ostalih pratećih službi, čime su osigurane sve pretpostavke za provedbu svih procedura vezanih za puštanje robe u slobodan promet.

Pisane vijesti