Aktivnosti na području Carinarnice Zagreb na dan 09. veljače 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnice Zagreb, otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega je pokrenuto nekoliko prekršajnih postupaka.

Dana 09. veljače 2010. godine, carinski službenici CI Bregana, Carinarnice Zagreb, pregledom dva osobna motorna vozila bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojima su upravljali državljani Bosne i Hercegovine, pronašli su veću količinu bombona, keksa, omekšivača, naočala, parfema i ručnih satova, a koje stranke nisu prijavile ulaznoj carinskoj kontroli. Vrijednost pronađene robe ukupno je 33.420,00 kuna. Protiv dvojice stranih državljana pokrenuti su prekršajni postupci, obzirom da su na gore navedeni način prekršili Carinski zakon.

Također, službenici Carinarnice Zagreb, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor, podnijeli su tri prekršajne prijave protiv hrvatskih državljana zbog nenamjenske uporabe plinskog ulja.

Istog dana, službenici Carinarnice Zagreb, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor, izvršili su nadzor na području tržnica Grada Zagreba u cilju suzbijanja “sive ekonomije“. Zbog postojanja osnovane sumnje da se radi o kršenju carinskih i drugih propisa, izvršena je pretraga više prodajnih prostora na tržnici Utrine, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto sveukupno 25 litara žestokih alkoholnih pića bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Obzirom da za pronađenu robu postoji sumnja da nije prošla redovnu carinsku proceduru, roba je privremeno oduzeta, a protiv jednog hrvatskog državljana podnesena je prekršajna prijava zbog povrede Zakona o trošarinama.

Pisane vijesti