Aktivnosti na području carinarnice slavonski brod dana 19. i 20. prosinca 2009. godine

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/c0yugd_5001.jpg
  • Slika

Proteklih je dana na području Carinarnice Slavonski Brod, otkriveno nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuta dva prekršajna postupka.

Naime, dana 19. prosinca 2009. godine, u mjestu Požega na području  Carinarnice Slavonski Brod, prilikom provođenja pojačanih mjera carinskog nadzora i kontrole, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor u suradnji s djelatnicima Policijske uprave Požeško-slavonske, otkrili su pokušaj stavljanja u promet 14.000 grama duhana za pušenje bez potrebnih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, te veću količinu prehrambenih proizvoda u vrijednosti od 5.278,00 kuna.

U drugom slučaju kontrolom što su je provodili carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Odjela za nadzor Carinarnice Slavonski Brod na CI Stara Gradiška, dana 20. prosinca 2009. godine, u autobusu bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka pronađeno je neprijavljeno 11 komada prijenosnih računala, 1 komad kućnog računala te 11 komada zimskih jakni marke “Redwood“ čija vrijednost iznosi 14.500,00 kuna.
 
Obzirom da je došlo do povrede Carinskog zakona, protiv počinitelja su pokrenuti prekršajni postupci, a roba je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti