Aktivnosti na području Carinarnica Zagreb i Vukovar od 6. do 7. veljače 2010. godine

Proteklih dana na području Carinarnica Zagreb i Vukovar, otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega je pokrenuto više prekršajnih postupaka.

Naime, dana 06.veljače 2010. godine na području Carinarnice Zagreb, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor, otkrili su troje hrvatskih državljana koji su upravljali osobnim motornim vozilima čeških registracijskih oznaka. Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da hrvatski državljani ne zadovoljavaju uvjete za upravljanjem vozilima stranih registracijskih oznaka, propisane Carinskim zakonom. Spomenuta vozila privremeno su oduzeta.    

Sljedećeg dana, carinski službenici CI Bregana u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora robe i vozila, otkrili su pokušaj neprijavljivanja 85 kilograma raznih auto dijelova. Roba je pronađena prilikom pregleda teretnog motornog vozila bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske.  Vrijednost neprijavljene  robe je 5.898,00 kuna.

Dana 07. veljače 2010. godine, na CI Županja - Most Carinarnice Vukovar, na ulazu u Republiku Hrvatsku, carinski službenici otkrili su pokušaj krijumčarenja cigareta. Pokušaj krijumčarenja otkriven je prilikom pregleda osobnog motornog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala državljanka Republike Hrvatske. Ukupno je pronađeno 4.400 komada raznih vrsta cigareta.

Protiv počinitelja pokrenuti su carinski prekršaji, obzirom da je na gore navedene načine došlo do povrede Carinskog zakona.

Pisane vijesti