Aktivnosti na području Carinarnica Vukovar i Zagreb dana 02. veljače 2010. godine

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/wrdfnq_5611.jpg
  • Slika
Dana 02. veljače 2010. godine, na području Carinarnica Vukovar i Zagreb, carinski službenici su prilikom provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole otkrili nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti i prekršajni postupci.

Naime, na CI Tovarnik Carinarnice Vukovar, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor, detaljnim pregledom osobnog motornog vozila marke „Peugeot“, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, otkrili su pokušaj krijumčarenja 10.000 komada cigareta marke „WALTER WOLF“. Neprijavljena roba pronađena je u posebno pregrađenom dijelu navedenog vozila. Vrijednost iste robe procijenjena je na 3.500,00 kuna. Protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak, a  roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.   
 
Istog dana, na ulazu u Republiku Hrvatsku carinski službenici na CI Bregana Carinarnice Zagreb, otkrili su tri pokušaja neprijavljivanja razne robe. U spomenutim slučajevima, izvršenom kontrolom više osobnih i teretnih motornih vozila pronađeno je ukupno 141 komad muške i ženske odjeće, tepisi i električni mjerač sile, koje stranke nisu prijavile ulaznoj carinskoj kontroli. Vrijednost neprijavljene robe je 26.418,50 kuna. Protiv počinitelja pokrenuti su carinski prekršaji, obzirom da je došlo do povrede Carinskog zakona.

Pisane vijesti