Aktivnosti na području Carinarnica Varaždin, Krapina i Zagreb

Tijekom proteklih dana na području Carinarnica Varaždin, Zagreb i Krapina, carinski službenici otkrili su nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci te su naplaćene mandatne kazne.

Naime, dana 5. veljače 2010. godine, carinski službenici CI Trnovec Carinarnice Varaždin, pokrenuli su prekršajni postupak protiv hrvatskog državljanina, koji je upravljao teretnim motornim vozilom hrvatskih registracijskih oznaka. Pregledom teretnog prostora, pronađeno je ukupno 15 komada parfema i 9 komada hlača koje stranka nije prijavila prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku. Vrijednost robe je 5.073,45 kuna.

Istoga dana, carinski službenici CI Bregana Carinarnice Zagreb, izdvojili su za detaljan pregled teretno motorno vozilo talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Izvršenim pregledom pronađena je veća količina prehrambenih proizvoda, omekšivača i sapuna. Vrijednost robe je 8.857,00 kuna.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor Carinarnice Krapina na CI Macelj, prilikom pregleda autobusa bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, pronađeno je ukupno 320 komada čokoladnih namaza “Nutela“. Sporna roba bila je skrivena unutar prostora za spavanje. Vrijednost prehrambenih proizvoda je 6.400,00 kuna.
    
Protiv prekršitelja pokrenuti su carinski prekršaji, obzirom da je na gore navedeni način došlo do povrede Carinskog zakona.

Pisane vijesti