Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 4. ožujka 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, službenici iz Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u osobnom motornom vozilu registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine pronašli su ukupno 16 neispravnih akumulatora koji se sukladno propisima tretiraju kao opasni otpad. O svemu je izvješteno Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u čijoj je nadležnosti rješavanje statusa predmetne robe kao opasnog otpada, a protiv vozača pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju.

Nadalje, službenici Carinske ispostave Ploče izvršili su provjeru korištenja plinskih ulja kod korisnika te su tom prilikom utvrdili da se u spremniku kapaciteta 600 litara nalazi plinsko ulje crvene boje. Iz spremnika su uzeti uzorci koji će biti laboratorijski ispitani te će se nakon toga pokrenuti odgovarajući postupci sukladno Zakonu o trošarinama.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage podnijeli su ukupno tri prijave o počinjenom prekršaju sukladno Zakonu o trošarinama protiv fizičkih osoba iz razloga što su za pogon osobnih motornih vozila koristili plinska ulja označena plavom bojom.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, službenici Carinske ispostave Tovarnik pokrenuli su prijavu o počinjenom prekršaju protiv putnika zbog nenamjenskog korištenja plinskog ulja u osobnom motornom vozilu sukladno Zakonu o trošarinama.



Pisane vijesti