Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 22. travnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana, na carinskom području Republike Hrvatske carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili je naplaćena mandatna kazna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku u osobnom motornom vozilu registracijskih oznaka Republike BIH pronađena je veća količina neprijavljenih tekstilnih odjevnih predmeta za koju je utvrđeno da se radi o robi komercijalne naravi ukupne vrijednosti 1.949,00 EUR-a. Protiv prekršitelja pokrenut je optužni prijedlog, a novčana kazna za tu vrstu prekršaja predviđana je u visini od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu, dok je roba privremeno oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka, na Carinskoj ispostavi Pasjak, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku u osobnom motornom vozilu britanskih registracijskih oznaka pronađeno je 9.100 komada svijeća te 156 komada tabasco umaka, koje putnik nije prijavio. Protiv prekršitelja pokrenut je optužni prijedlog, a novčana kazna za tu vrstu prekršaja predviđana je u visini od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu, dok je roba privremeno oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, u kontroli teretnih motornih vozila nađeno je ukupno 3.600 komada različitih vrsta cigareta u vozilu makedonskih registracijskih oznaka. Zbog pokušaja unosa robe na skriven način pokrenut je optužni prijedlog, a novčana kazna za tu vrstu prekršaja predviđana je u visini od 3.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu, dok je roba privremeno oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti