Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 1. srpnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski su službenici tijekom provođenja nadzora u putničkom prometu otkrili pokušaj neprijavljivanja ručnog sata marke "Panerai" u vrijednosti od 6.000,00 EUR-a kod državljanina Republike Hrvatske.  Protiv putnika podnijeta je prijava o počinjenom prekršaju za koju je predviđena novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu, a roba je privremeno zadržana do okončanja postupka.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Šamac, kontrolom autobusa u putničkom prometu carinski službenici pronašli su 300 komada  tableta Lexaurin kod bosanskohercegovačke putnice. Obzirom da se navedene tablete nalaze na popisu opojnih droga, a putnica ih nije prijavila niti je posjedovala liječničku dokumentaciju,  te su tablete oduzete od strane službenika Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, na Carinskoj ispostavi Karasovići otkriveno je pet prekršaja koji su uređeni Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Naime, u prometovanju su zatečeni prijevoznici tri autobusa i dva taksija koji su obavljali prijevoz bez odgovarajućih dozvola te im je inspektor cestovnog prometa izrekao kazne u ukupnoj vrijednosti od 17.500,00  kuna.



Pisane vijesti