Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 06. svibnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, carinski službenici CI Slavonski Šamac, pokrenuli su prekršajni postupak protiv državljanina Bosne i Hercegovine, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio 77 komada ženskih haljina. Sporna roba pronađena je pregledom osobnog motornog vozila bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka. Vrijednost pronađene robe je 9.450,00 kuna. Počinitelju prekršaja je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2.500,00 kuna, a sporna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, carinski službenici CI Bajakovo, pokrenuli su prekršajni postupak protiv turskog državljanina, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio 300 komada maski za mobitele i 150 komada tipkovnica za iste. Sporna roba pronađena je pregledom prtljage putnika u autobusu turskih registracijskih oznaka. Stranci je naplaćena kazna u iznosu od 1.000,00 kuna, a sporna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, carinski službenici CI Macelj, naplatili su mandatnu kaznu u iznosu od 500,00 kuna, hrvatskom državljaninu, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio mušku jaknu u vrijednosti od 4.400,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula, carinski službenici CI Kaštel, naplatili su dvije mandatne kazne slovenskom i hrvatskom državljaninu, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nisu prijavili 80 komada razne prazne ambalaže i 2 komada novih automobilskih guma.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, CI Luka Split i na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin, CI Trnovec carinski službenici pregledom više teretnih motornih vozila otkrili su dva prekršaja iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Pokrenute su prekršajne prijave protiv francuskog i slovenskog državljanina, jer su upravljali teretnim vozilima bez odgovarajućih dozvola za cestovni prijevoz te im je inspektor cestovnog prometa izrekao kaznu u iznosu od ukupno 12.000,00 kuna.



Pisane vijesti