Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske 13. rujna 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo u putničkom prometu na ulasku u Republiku Hrvatsku u osobnom motornom vozilu njemačkih registracijskih oznaka pronađeno je 11.000 komada cigareta marke DAVIDOFF u vrijednosti 5.500,00 kuna. Protiv počinitelja podnesena je prijava o počinjenom prekršaju te je naplaćena kazna u visini od 5.000,00 kuna dok su cigarete oduzete u korist Republike Hrvatske.
Na Carinskom odjeljku Ilok II podnesena je prijava o počinjenom prekršaju protiv srbijanskog državljanina iz razloga što za robu komercijalne naravi (motocikli, rezervni dijelovi za motorna vozila te dijelovi za izradu izo stakala) nije podnio JCD na otpremnoj Carinskoj ispostavi, robu nije prijavio na ulasku u Republiku Hrvatsku, a što je utvrdio službenik na odredišnoj ispostavi. Prekršitelju je izrečena kazna u visini od 1.500,00 kuna, dok je sporna roba procijenjena na vrijednost od 22.390,00 kuna te je oduzeta prekršajnim nalogom.



Pisane vijesti