Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“

Slika /5095/pirati 2.png

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu,Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru petnaesta po redu akcija „ Stop krivotvorinama i piratstvu“ održati će se 9.lipnja 2017., od 10 do 22h, u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske.

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa;udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HDU, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR,APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska .

Akcijom u Šibeniku između ostalog obilježavamo i Svjetski dan borbe protiv krivotvorina koji se ove godineobilježava 7. lipnja.

Svrha je akcije podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.
Svrha ovih aktivnosti je informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć, ali ipodići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Za odličnu zabavu pobrinut će se izvođači Mia Dimšić, klapa Maslina i grupa Bang Bang.

Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatakće biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati nitiatraktivnih darova. Zanimljivi i edukativan program vodit će Ana Marušić

Pisane vijesti