Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“, 14.06.2014., u Varaždinu

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1821_201406120949067694.jpg

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu i Slavonskom Brodu, akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ 14. lipnja od 10:00 – 22:00 seli se u Varaždin, točnije na glavni gradski trg - Trg kralja Tomislava ili popularni Korzo.

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, kao i udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska.

Svrha akcije je podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva. Svrha ovih aktivnosti je informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo. Za odličnu zabavu pobrinut će se grupe Vatra, Žiga & Bandisti te Genova.

Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova. Zanimljivi i edukativan program vodit će omiljeni glazbenik Dražen Turina Šajeta.

Spot akcije možete pogledati ovdje.

Dođite u subotu 14. lipnja na Trg kralja Tomislava u Varaždinu jer dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.



Pisane vijesti