Zapljena više od 10 kilograma droge na graničnom prijelazu Karasovići

  • Slika /11795/1 droga.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima PU dubrovačko-neretvanske, pretragom autobusa albanskih registarskih oznaka pronašli su u prtljažnom prostoru 5,5 kg droge tipa kokain i 5,3 kg droge tipa heroin.

14.prosinca 2022. na ulaznoj  graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Karasovići pristupio je autobus bez putnika albanskih registarskih oznaka, kojim su upravljala dva državljanina Albanije. Tijekom provedbe mjera carinskog nadzora i provjere carinski službenici utvrdili su nesukladnosti iz nadležnosti inspekcije cestovnog prometa i propisa o porezu na dodanu vrijednost, te je tijekom provođenja daljnjih nadzornih aktivnosti od strane carinskih i policijskih službenika u unutarnjem prostoru, uočene su preinake u unutrašnjosti autobusa, zbog čega se posumnjalo na moguće krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu. 
Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga autobusa kada je u duplom dnu, izrađenom ispod spavaonice vozača, pronađeno 10 pakiranja omotanih prozirnom folijom. U pet pakiranja se nalazila droga heroin, ukupne težine 5,3 kg, dok se u preostalih pet pakiranja nalazila droga kokain, ukupne težine 5,5 kg.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl.190 st.2 Kaznenog zakona, osumnjičeni albanski državljani su predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

Stranica