Svečano zatvaranje projekta phare 2005 “emcs razvoj – potpora upravljanju twinning" zagreb, 14. svibnja 2009.

Ministarstvo financija, Carinska uprava Republike Hrvatske u suradnji sa Agencijom za Europske Integracije i Ekonomski razvoj (AEI) u hotelu International Zagreb, 14. svibnja 2009. godine sa početkom u 11,00 sati, svečano će zatvoriti projekt PHARE 2005“ EMCS Razvoj – Potpora upravljanju Twinning"

Cilj ovog projekta bila je potpora Republici Hrvatskoj u procesu ispunjavanja pretpristupnih zahtjeva Europske unije (EU), vezane za „acquis“ Poglavlje 29 (Carinska unija) i dijelove Poglavlja 16 (Porezi), osobito za razvoj i implementaciju nacionalnih sustava Carinske uprave Republike Hrvatske radi povezivanja sa IT sistemima Europske unije, kako bi se omogućila razmjena informacija između Europske komisije (EK) i Članica Europske unije odmah nakon ulaska u EU.

PROJEKTNE AKTIVNOSTI OBUHVAĆENE OVIM PROJEKTOM BILE SU:
 

·        pružanje cjelokupne potpore Carinskoj upravi u projektnom upravljanju EMCS faze 2 kroz obuku na radionicama, studijskim posjetima, savjetodavnom asistencijom i pisanim uputstvima.

·        pomoć Carinskoj upravi u planiranju i razvoju potrebnih operativnih kapaciteta

·        potpora za pripadajuću vezu EMCS sa Europskom Komisijom, Carinskim upravama Zemalja članica

·        revidiranje zakonodavstva, upravnih i procesnih uređenja, te savjetovanje o potrebnim promjenama koje su vezane za postizanje ciljeva koje obuhvaća  EMCS

·        pružanje tehničke pomoći

·        pružanje odgovarajuće obuke za službenike Carinske uprave o postupanju, upravljanju i održavanju EMCS faze 2

·        priprema EMCS faze 3
 

Projekt je započeo 19. studenog 2007. godine  i trajati će do 18. svibnja 2009. godine. Ukupni proračun projekta iznosio je 951.352,77 eura.

Najave