Spriječen pokušaj krijumčarenja više od 4 milijuna komada cigareta

  • Slika /12058/Slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik uz uporabu RTG uređaja  spriječili pokušaj krijumčarenja 4,4 milijuna komada cigareta.  

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik  prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin.
 
Pregledom vozila u kojem je prijavljena roba za tržište EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.
Detaljnim pregledom navedenog vozila utvrđeno je da se u poluprikolici osim deklarirane robe nalazi i 400 kartonskih kutija u kojima se nalazi 22000 šteka cigareta i to: 16000 šteka cigareta  Winston Blue i 6000 šteka cigareta Winston Fine Line.
 
Pronađena roba je oduzeta, a protiv vozača je Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Vukovar podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 257. Kaznenog zakona.
Cigarete su oduzete, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.200,00 eura oduzeti su kamion i poluprikolica.
Vozač je od strane policijskih službenika uhićen i poredan pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica